– Systemet behöver ses över

Yvonne von Friedrichs har, som docent i företagsekonomi vid Mittuniversitetet, blivit involverad i flera projekt som handlar om förutsättningarna för kvinnors företagande.
Det är en viktig fråga och jag tycker det här projektet behövs. Frågan om tillgänglighet när det gäller finansiering av företag och hur man förbättrar förutsättningarna att utveckla verksamheter är viktig att lyfta.

– Det jag ser är att aktörerna behöver se över sina normer för företagsstöd och offentlig finansiering, vad är företagande? Här finns en del att göra. Jag anser att det finns mer likheter mellan företagande kvinnor och män än skillnader men ändå är det männen som får mest kapital. Systemet behöver ses över.

Vad väntar du få ut av din medverkan?
– Jag driver ett annat projekt också inom Miun som handlar om tillväxt i kvinnors företagande. Jag ser en möjlighet att fördjupa mina kunskaper inom området. Dessutom ser jag en möjlighet att hitta samarbetspartners inom de här områdena, kvinnor och företagande.

– Jag får tillgång till fler kontaktytor som jag kan ha utbyte med i min fortsatta forskning samt inom Miuns utbildningar. Jag hoppas givetvis också kunna bidra med den erfarenhet och kunskap som jag har erhållit genom mina övriga projekt och den forskningsverksamhet som jag bedriver vid Miun.

Karin Bångman

Foto: Sandra Pettersson

Det här inlägget postades i Presentationer, Strategigrupp. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *