Jämställdhetsdagarna i Malmö 27-28 jan

12552816_10207064609512787_8683438211740497039_n

En tvådagars maraton i jämställdhet – där många av Sveriges jämställdhetsarbetare, kommuner, landsting, regioner och andra myndigheter samlats för erfarenhetsutbyte och kunskapsspridning. Som alltid i sådana här sammanhang, är det lätt att tro att det är så här jämställdheten tar plats i samhällsutvecklingen, men oftast tar det bara bilresan hem, så har man nyktrat till… Utrikesdepartementets information om Agenda 2030 och de 17 Hållbarhetsmålen gav ändå bestående framtidstro och hopp. Om världen tar dessa på allvar, kan det bli bra.

Många viktiga ord har blivit sagda av kloka människor här i Malmö :

”En flickas bästa vän är det nordiska välfärdssamhället” – Hedi Avellan, politisk chefredaktör, Sydsvenskan.

”Även om vi går framåt och ska vi vara stolta över det, finns det områden där vi gått bakåt, så som näthatet och motståndet som offentliga kvinnor möter” – jämställdhetsminister Åsa Regn’er

” Just nu kommer människor med stor drivkraft och ibland med stor kompetens till Sverige. Vi behöver en klyftig diskussion, inte grottbjörnsvarianten med vinst, inte vinst, blä…” ekonomi professor Agnetha Stark ang flyktingströmmen till Sverige

”Vi måste sätta människan först och inte marknaden och vi måste få med männen i arbetet.#. Anna Hedh, EU-parlamentariker, ang Agenda 2030 och jämställdhet.

”Att hemmet är den största brottsplatsen mot kvinnor och barn är oacceptabelt och borde få oss ut och demonstrera på gatan varje dag” Juno Blom, regeringens utredare om mäns våld mot kvinnor.

 
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *