Jag vill också var mitt bästa mig själv

När jag idag trött och seg, klev upp lite tidigare än vanligt  för att delta i kommunens företagarfrukost, hade jag helt glömt bort att Tina Thörner skulle vara på plats och inspirera oss. Av en slump hamnade jag vi samma bord som henne och vi hann prata lite. Jag tänker på Tina Thörner som en kartläsare i rallytävlingar. Det visade sig att hennes yrke de senaste åtta åren varit att föreläsa och att hon är väldigt engagerad i många olika insatser, bl.a. FN:s globala hållbarhetsmål. Detta främst genom att framarbeta ett globalt initiativ för att minska CO2-utsläppen vid bilkörning, men det visade sig att hon även verkar för jämställdhet.

När Tina sen klev upp på scenen och drog igång, blev jag klarvaken.  Hennes otroliga energi, hennes strategier för att vara sitt bästa mig själv och allt klokt hon sa utifrån sina erfarenheter om att bli bäst i världen ruskade om mig rejält.

Det var inte direkt nya insikter som hon gav mig. Det var mer en påminnelse om något som jag nästan slutat tro på – att en enda människa har betydelse och kan förändra världen, fast det krävs sjutusan till mod och eget driv.

Tina vågar ge sig på omöjliga projekt, som ingen annan tror på. Tina vågar prova nya sätt och metoder, utan att ha garantier för att det fungerar och lyckas för det mesta. Tina vågar ifrågasätta och vara jobbig i etablerade sammanhang, som hon inte tror på . Tina vågar samarbeta med människor som är helt olik henne själv. Tina vågar ge villkorslöst. Tina vågar driva igenom sina strategier för att nå målet.Tina får mig att vilja vara mitt bästa mig själv, att vilja vara mer modig och våga vara mer jobbig, stort tack för det.

Avslutningsvis kommer här tre av alla de klokskaper som Tina bjöd på. Om vi kan bära dessa med oss och agera utifrån dem, tror jag att det kommer ha betydelse.                             Gnälla är som att gunga – du har något att göra, men det leder ingenstans!                           Alla människor har potential – det enda det hänger på är miljön runt om dem!                   Om du vill nå ett annat resultat, än det vanliga – måste du göra annorlunda, inte det vanliga.

Spara

Spara

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *