No doubt – tala är guld!

Jag minns så väl när jag gick i årskurs 2 i Fåkers skola och vår fröken lärde oss om ordspråk. Vi skulle sedan välja ett ordspråk och rita en teckning. För att inspirera oss berättade hon att hennes favoritordspråk var ”Tala är silver, men tiga är guld”. Jag förstod aldrig vad som var bra med det ordspråket – att vara tyst.Däremot förstod jag att jag inte stod så högt i kurs hos min fröken, eftersom jag inte var tyst, utan ofta hade åsikter.

Det jag lärt mig som vuxen är att tiga, är en bra strategi för den som vill leva ett bekvämt liv utan påhopp och trakasserier. Det vill antagligen de flesta, men när bägaren till sist rinner över, det bekväma inte känns bekvämt längre för orättvisorna blir för stora, då går det inte längre.

Sportjournalisten Amelia Mauritzon, och elitskidåkaren och författaren Maria Rydqvist har bestämt sig för att nu är det nog.  De har bestämt sig för att kvinnors taskiga villkor  inom idrottsrörelsen måste synliggöras. Det är så  bra att dom tar ”fighten”. Kan vi heja fram ett landslag till VM-guld, borde vi ta mig tusan kunna heja fram en förändring genom att stötta de som vågar synliggör ett problem som väldigt många kvinnor råkar ut för.

”No doubt” Amelia och Maria – tala är guld!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *