Vill vi ha en jämställdhet som gynnar tillväxt, eller en tillväxt som gynnar jämställdhet?

”Uppdrag tillväxt – hur då?” En konferens arrangerad av Tillväxtverket. Margaretha Lindbäck och Therese K Zetterman närvarade. På facebooksidan finns fler bilder och kortare utdrag och här kommer en samlad bild från konferensen:

Vill vi ha en jämställdhet som gynnar tillväxt, eller en tillväxt som gynnar jämställdhet. Så löd en av dagens mest spännande frågor. Det var Kerstin Alnebratt från Göteborgs universitet som ställde den. Hon kom in i konferensen i ett skede då många ur publiken tweetat om moderatorn Lennart Ekdahls agerande på scenen. Alnebratt tog ansvare…t och fyllde i några luckor som Ekdahl uppenbarligen hade angående dagens tema. Det är jobbigt med jämställdhet, att jobba för att skapa förändring och ställa de frågor som gör att det blir dålig stämning i rummet fortsatte hon och kom in på många intressanta frågeställningar, bl.a. den ovan.
Alnebratt lyfte frågan att begreppen jämställdhet o tillväxt är så abstrakta, de har så olika betydelse för oss. Hon menade att det är när vi lägger upp begreppen på bordet och börjar samtala om vad det betyder för oss, det är då får vi upp konfliktlinjerna och det är då vi tydliggör och kan börja jobba.
Vilka de stora konfliktlinjerna är, det beror på vem man är.

Dagen avslutades med ett samtal mellan Rebecca Lucander från AllBright Foundation AB, Christina Fransen från Näringslivets ledarskapsakademi och Håkan Bäckström från Eicsson i Hudiksvall. Samtalet inleddes av att Lucander äntrar scenen under ljudet av låten Flytta på dig, med Alina Devicerski. Hon hade noga valt den för sitt budskap – Flytta på dig!
Lucander fick frågan om hur AllBright Foundation finansierades och hon berättade att det gör ”en gubbe som bryr sig” läs om AllBright på www.allbright.se
Bäckström berättade om resan som han o Eiksson i Hudiksvall gjort, hur han som redan innan kallades för mr Genus fick uppleva ”hur jävla fel vi tänker”. Framkallningen som gör ont men som vi måste igenom. Genusresan först sedan värdegrundsfrågor/kulturfrågor

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *